Újra és újra meggyőződhetünk, hogy a nagy felhajtással kísért "tiszatavi vízeresztés" helyett a horgászok és a halak is sokkal jobban járnának, ha minden maradna az eredeti állapotban. tto_5.JPG

Rövid kis kétnapos kirándulásunk alatt még éppen elcsíptük a normális, magasabb vízállású napokat. Gyönyörű volt a víz és a környezet, és szívünk szerint azt kívántuk, bárcsak még így maradna a fagyokig. A frontos időjárás, a nagy szél, eső és az erős lehűlés miatt azokat a sekélyebb, növényes helyeket kerestük, amelyekben megfelelően sűrű sulyom mezőt, 70-80 cm mélységet és tiszta "fekete" vizet találtunk. Ezek a részek a vízeresztés első pár napja után már biztosan nem adnának halat. Az időjárás elől menekülve, keresgélve még olyan területeket is felfedeztünk és meghorgásztunk, amiken eddig sosem jártam. Bár nem volt kiemelkedő az eredmény, de azért mindhármunknak sikerült csukákat fogni. Főleg az első napunk volt említésre méltó, amikor is egész nap térben és időben szinte egyenletesen elszórva kaptak a halak és 7 csukánk volt horgon. Második nap már sokkal nehezebben ment minden, de még így is felavattuk mindhárom csali-fajtánkat. A legsikeresebb megint a vízközt vezetett gumihal volt, majd a körforgó és a villantó következett, de Ricsinek szerencséje volt egy Buster Jerk gliderrel is. Alant egy kis diavetítést láthattok a túráról.

Szerző: bazuka1

3 komment

Címkék: csuka tiszató

A bejegyzés trackback címe:

https://rablohal.blog.hu/api/trackback/id/tr734880130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolf666 2012.11.04. 08:48:31

SZÉPEK A HALAK GRATULÁLOK !!!!
NEM ROSSZ FOGÁS!
Balázs sokszor látom ,hogy előszeretettel használod a körforgót,a zsinórcsavarodással mi a helyzet?

bazuka1 2012.11.04. 11:24:22

Szia!
Fonott zsinórral dobálok és körforgók használatakor nem tapasztalok csavarodást.

wolf666 2012.11.04. 15:18:39

Értem ,köszönöm.
süti beállítások módosítása