Bár a profi horgász-videók készítéséről már csak álmodozni merünk, és a legutóbbi svéd túra célja sem a forgatás volt, ugyanis sajnáltuk volna a horgászatot ezzel nehezíteni, mégis a technika szélsebes fejlődése és a felvételek elkészítésének egyszerűsége néhányszor elcsábított minket és előkaptuk a mini videokamerát. Ami nem is igazán kamera, hiszen az én kínai mobil telefonomról beszélünk, amit természetesen képességei ismeretében vásároltam 5 hónappal ezelőtt. Hétköznapi munkám alatt kiválóan szolgál és most szabadidőm eltöltésébe is új örömöket varázsolt. A kis eszköz nagyon a szívemhez nőtt, főleg azok után, hogy megnéztük a vele forgatott filmeket, fotókat. Természetesen a szél miatt sokszor zavaró a hang, de ez is könnyen kiküszöbölhető lenne egy apró szélvédő szivacs segítségével. Erre még nem készültünk fel a horgászat előtt, de így is remek kis jeleneteket tudtunk rögzíteni emlékül.

JiayuG2S.JPG

Egyet közzé is teszek, amely egy nagyon ígéretesnek tűnő kisebb öböl bejáratánál készült. Bár a felvételek minősége a vágás során végzett tömörítések és konvertálások miatt elég sokat csorbult, de remélem, hogy még így is ad némi élvezetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://rablohal.blog.hu/api/trackback/id/tr35357622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horogasz 2013.06.27. 14:03:57

nekem adott! ;)

ricsi a padavan. csak nehogy elragadja a sötét oldal :))))))

Gyerekes Apuka 2013.08.30. 17:39:09

Szia Balázs!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mivel megleptek születésnapomra egy nagyon vágyott Svéd csukázós túrával, szept. 14.-i indulással:-)
Karlskronába mennénk, teljesen olyan környék, mint az általad is már látogatott "archipelago-k".
Gondban vagyok a csalikkal...
Van értelme pl kanalakat vinni? Vagy inkább koncentráljak a szilikon végű csalikra? Én nagyon szeretem mostanában a spinner bait-eket is, nem nagyon láttam még ezzel horgászó (és fogó) svéd videót, lehet, hogy semmi értelme kivinni.
Ha segítenél, hogy mikre érdemes koncentrálni, akkor nagy segítség lenne a pakolásnál, nem szívesen vinnénk felesleges csalikat...
Válaszod előre is megköszönve,
Üdv,
Csibrák Tamás

bazuka1 2013.08.30. 18:17:33

Szia Tamás!
Én egyszer horgásztam azon a vidéken és az egy kicsit azért laposabb, mint ahol én járkálok. Az én vadászterületem egy jó 300 km-rel északabbra fekszik. Ha van vezetőd, akkor nem okoskodok, de ha kell tanács, akkor nyugodtan írhatsz privátba is, szívesen válaszolok mindenre (balazs.endrody@gmail.com) vagy akár összeállítok neked egy virtuális minimál csali csomagot.
Csalikról annyit, hogy én gyakorlatilag a 3. túra után leszoktam a villantókról, körforgókról és csak jerk és gumi csalikat használok. Nem ismerem a felszerelésed (a jerkekhez külön orsó és bot dukál) de ha felszerelkezel 10-12-15 cm-es gumihalakkal és azokhoz való 8-10 g-os fejekkel, akkor nem lőhetsz nagyon mellé. Villantókkal is jól fogtunk, de a körforgók nem igazán működtek.
A korábbi svéd írásokban, videokban bőven találsz infot a csalikhoz.
Két alapvető tanács:
1. a mérettel ne fukarkodj!
2. számíts rá, hogy a fa és gumi csalikat nagyon hamar leamortizálják a csukák!
jó szórakozást!
süti beállítások módosítása