Közeleg a tavasz, és vele együtt a rablóhalas tilalmi idők is. Ezért nálam április már régóta a svédországi csukázások ideje. Az ottani időjárás úgy 2 hónappal van lemaradva a mienkhez képest, ezért április végén, május elején a mostani, tél végi körülmények között horgászhatunk. Ebben az időszakban általában nehezebb a csukák megfogása, de az igazán nagyok ilyenkor jönnek...

Felteszek egy régi videot, ami talán megint egy lépéssel közelebb viszi a svédországi csodához azokat, akik komolyan érdeklődnek a skandináv horgászat iránt. A későbbiekben is adagolom majd a beszámolókat és az egyre részletesebb infokat a sok-sok Balti-tengeri túrámról.

Amit most láthattok az Pásztor Pipen és Benyhe János kellemes társaságában eltöltött, 2007 tavaszán történt utazásunk alkalmával készült. Nekik ez volt az első (és lehet, hogy az utolsó?) svéd csukázásuk, ami sajnos nem sikerült túl jól, hiszen a kaland minden napján csak 2-3 csukát tudtunk fogni csónakonként és ráadásul kinti viszonylatban nagyon kicsiket. Ezt annak tudom be, hogy túránk alatt vagy túl erős volt a szél vagy nagyon sütött a nap és mindkettő kedvezőtlenül befolyásolja az ottani fogást. Nekem a horgászatok helyett csak az operatőri és túravezetői szerep jutott. Sajnos az igazán üdvözítő módszerre (a sekély vízi jerkelésre, gumihalazásra) akkor még nem találtunk rá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rablohal.blog.hu/api/trackback/id/tr782686998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása